2011-05-19 13:45:16• hírek • Szatmár.ro

275 rangsorolt kórház

További 158 egészségügyi intézménynek hagyta jóvá Cseke Attila egészségügyi miniszter a kompetencián alapuló kórházbesorolási rendeletét. Ezzel, az Egészségügyi Minisztérium és a helyi önkormányzatok fennhatósága alá tartozó kórházak mintegy 45%-a kapta meg a besorolást a megadott kritériumok alapján, összesen 275.

Az ország 19 megyéjében (Brăila, Beszterce-Naszód, Bihar, Buzau, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Hargita, Ialomita, Kovászna, Máramaros, Neamt, Olt, Szatmár, Szeben, Szilágy, Teleorman, Vaslui, és Valcea,) befejeződött a kórházbesorolási folyamat.

Eddig 5 egészségügyi intézmény kapott I. kategóriájú besorolást, azzal a feltétellel, hogy 2011. december 31-ig megvalósítják a leszögezett és vállalt fejlesztéseket és átszervezéseket, hogy az új kritériumoknak minden tekintetben megfeleljenek. Ezek a kórházak a következők: Bukaresti Sürgősségi Egyetemi Kórház, Bukaresti Floreasca Egyetemi Sürgősségi Kórház, Temesvári Megyei Egyetemi Sürgősségi Kórház, Marosvásárhelyi Megyei Egyetemi Sürgősségi Kórház és a Jászvárosi „Sf. Spiridon" Megyei Egyetemi Sürgősségi Kórház.

Bukarestben további 6 intézmény részesült I.M (monospecialitás) kategóriájú besorolásban: a Prof dr. Al. Trestioreanu Onkológiai Intézet, a Prof. Dr.D.Hociotă Orr-Fül-Gégészeti és Fonoaudiológiai Intézet, a Marius Nasta Pneumoftiziológiai Intézet, a N. C. Paulescu Diabetológiai, Táplálkozási és Anyagcsere-betegségek Intézete, az Országos Rehabilitációs, Orvosi Fizikai és Balneoklimatológiai Intézet és az Ana Aslan Országos Geriátriai és Gerontológiai Intézet. A kórházbesorolás június elejéig folytatódik.

A Szatmár megyei kórházak közül a Szatmár Megyei Kórház a III. kategóriába került, a Nagykárolyi és az Avasfelsőfalui Városi Kórház pedig IV-es kategóriába került. A TBC kórház az V. kategóriába van besorolva.

A kórházak kategorizálása: V. kategória: korlátozott kompetenciájú kórház; IV. kategória: alapkompetenciájú kórház; III. kategória: középkompetenciájú kórház; II. kategória: magas kompetenciájú kórház; I. kategória: kiemelten magas kompetenciájú kórházak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: